۱۳۹۵ اسفند ۲۳, دوشنبه

راه های مراقبت از پوست های طبیعی، چرب و خشک

راه های مراقبت از پوست های طبیعی، چرب و خشک

مراقبت از پوست طبیعی

پوست طبیعی نیازی به تغییر و اصلاح ندارد چون از نظر مکانیکی و فیزیولوژی به خوبی متعادل است ولی این تعادل پایدار نیست و باید آن را حفظ نمود و از آسیب های خارجی نیز، آن را محافظت کرد.
عکس مراقبت از پوست
مراقبت از پوست
برای حفظ این تعادل باید از مصرف آن دسته از ترکیبات بهداشتی- آرایشی که حاوی اجزای تحریک کننده و مضر برای پوست هستند، اجتناب نمود و برای پیش گیری از آسیب های خارجی باید از ترکیبات ضدآفتاب و مرطوب کننده ها استفاده کرد.

مراقبت از پوست چرب

  • مراقبت از پوست چرب بدون عارضه
از آنجایی که پوست چرب نسبت به آسیب های محیطی کمتر حساس است، روند پیر شدن آن نیز کندتر صورت می گیرد.
بنابراین پوست چرب نیاز به مراقبت و پیش گیری کم تری دارد و تنها بهداشت شخصی کافی خواهد بود البته باید سبوم اضافی سطح پوست را برداشت بدون این که تمام چربی پوست از بین برود.
شستشوی صورت با یک صابون چرب (صابون های معمولی خاصبت دترژنت قوی دارند و مناسب نیستند) یا یک شوینده ی غیر صابونی، می تواند کمک کننده باشد.
در هوای سرد، می توان با استفاده از امولسیون ملایم روغن د رآب که کومدوژن نباشد از پوست محافظت نمود.
  • مراقبت از پوست چرب عارضه دار
ضایعات اختصاصی مثل آکنه و درمایت سبورئیک باید درمان شود و پس از بهبود این ضایعات، مراقبت از پوست چرب آن چنان که ذکر شد انجام شود باید دقت کرد که از ترکیباتی استفاده نمود که کومدون زا نباشند.
به علت وجود ضایعات التهابی، پوست نسبت به عوامل تحریکی حساس تر است و از طرفی بسیاری از درمان ها خود ایجاد تحریک می کنند.
استفاده از فرآورده های پاک کننده ی ملایم (صابون های چرب و سیندت) بیشتر کمک کننده است در خانم ها استفاده از شیرپاک کن و بعد از آن شستشوی با آب توصیه می شود.
باید از مالش شدید پوست اجتناب کرد تا پوست کمتر تحریک شود.
محصولات پیشنهادی:

ماسک بلک

مراقبت از پوست خشک

درمان و مراقبت از پوست خشک بستگی به پاتولوژیک یا غیرپاتولوژِک آن را دارد.
پوست خشک را باید در مقابل شستشو زیاد با مواد تحریک کننده و عوامل خارجی محافظت نمود برای مراقبت از پوست خشک باید از ترکیبات ملایم استفاده کرد؛ بنابراین صابون های معمولی ترکیباتی مناسب برای شستشوی این گونه پوست ها نیستند.
مرطوب کردن پوست خشک به دو طریق صورت می گیرد:
یکی ب استفاده از رطوبت آب و مواد جاذب و دیگری با جلوگیری از تبخیر آب لایه ی شاخی با استفاده از لایه های چربی پوشاننده.
از مواد جاذب رطوبت (humectants) می توان به اوره (با غلظت تا ۱۰%)، لاکتیک اسید(با غلظت ۵ تا ۱۰%)، گلیسرول، سوربیتول، پروپیلن گلیکول (با غلظت کمتر از ۱۰%)، ماکرو مولکول ها مثل کلاژن و الاستین و لیپوزوم ها اشاره نمود.
هیدروکربن ها (وازلین و پارافین)، سیلیکون ها، روغن های طبیعی، الکل های چرب، موم ها و لانولین در تشکیل فاز روغنی امولسیون ها نقش دارند و در حفظ رطوبت پوست کمک کننده هستند.
در مواردی که پوست خشک همراه با هیپرکاتوز باشد، می توان از ترکیبات کراتولیتیک نیز استفاده نمود.
در سال های اخیر پیشرفت های قابل توجهی در زمینه ی فرآورده های آرایشی- بهداشتی حاصل شده است و امروزه تاکید بیشتر بر روی آن دسته از فرآورده های آرایشی  – بهداشتی است که جنبه ی درمانی نیز برای انواع پوست ها داشته باشند جهت موثر بودن و تحمل پذیر بودن این فرآورده تست های زیادی انجام می شود هدف از مصرف این ترکیبات، حفظ تعادل طبیعی پوست است از این ترکیبات می توان به عنوان درمان مکمل، همراه با درمان های کلاسیک برای بیماری های پوست استفاده نمود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر